Policija traga za 22-godišnjem Lukom Čokarom jer je pretukao župnika u Kaknju

Policijskoj stanici Kakanj je 2. septembra prijavljeno izvršenje krivičnog djela “Razbojništvo” počinjeno na štetu župnika crkve “Svetog Petra i Pavla”, u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Tom prilikom, izvršilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, saopćili su iz Press službe MUP-a ZDK.

– Odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog lišenja slobode.

Također, realizirane su upute navedene u nalozima postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koje su se odnosile na vršenje potrebnih vještačenja te su obavljeni razgovori sa oštećenim licem kao i svim drugim licima koja su mogle raspolagati određenim informacijama vezanim za predmetni događaj.

Dana 28.09.2023.godine, u saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK su, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi lice Čokara Luka, rođen 2001.godine, iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja krivičnog djela “Razbojništvo” nad župnikom crkve “Svetog Petra i Pavla” u Kaknju.

Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom “Vlasništvo Župe Kakanj”.

Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode. Budući da se osumnjičeno lice još uvijek nalazi u bjekstvu, Uprava policije MUP-a ZDK poziva sve građane koji imaju saznanja o kretanju ovog lica da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili neposrednim obraćanjem policijskim službenicima na terenu – navodi MUP ZDK.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79