Policija traga za direktorom Instituta za javno zdravlje RS: Da li je Branislav Zeljković u bjekstvu?

U akciji MUP-a Republike Srpske, koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva uhapšeni su Slavko Bojić, Saša Marković i D. Dubravac.

Oni su uhapšeni zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca.

Kako je za “Nezavisne novine” potvrđeno u Republičkom tužilaštvu akcijom je, osim tri privedene osobe, obuhvaćen i direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković, koji je, kako je rečeno, u bjekstvu.

Kako navode, za njim se intenzivno traga i sumnja se da se on nalazi na teritoriji Banje Luke.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštva – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala izvršili su pretrese na više lokacija u Banjoj Luci.

Pretresi su izvršeni u Institutu za javno zdravstvo RS-a i nekoliko privatnih kompanija.

Nezvanično saznajemo da se pretresi vrše u vezi sa sumnjom na nelegalne radnje u procesima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa, a riječ je o milionskim iznosima ugovora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79