Policija traga za Samidom Šabanovićem: Učestvovao u likvidaciji Edina Zejćirovića

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je jučer pritvor Suanu Haliloviću, Suvadu Djedoviću i Nihadu Hukiću, koji su lišeni slobode pod sumnjom da su 17. novembra ove godine u Brčkom likvidirali 30-godišnjeg Edina Zejćirovića iz Čelića.

Ovo je trojka koja se sumnjiči za likvidaciju Edina Zejćirovića

Zanimljiv je i podatak da je četvrti osumnjičeni Samid Šabanović, za kojim se traga, prije 11 sati na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u jednom od sarajevskih hotela, potvrdio je za portal Crna-Hronika izvor blizak porodici nastradalog Edina Zejćirovića.

Njima je jučer određen pritvor zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osnovni sud u Brčkom, na prijedlog Tužilaštva distrikta, odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način likvidirali Edina Zejćirovića iz Čelića, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tijelo nastradalog Edina Zejćirovića iz Čelića pronađeno je jučer u rijeci Savi u selu Vučilovac kod Brčkog

Sutra dženaza likvidiranom Edinu Zejćiroviću

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79