Policija traga za tri migranta zbog ubistva i ranjavanja u Sarajevu

Policija traga za tri nepoznata migranta koji su učestvovali u tuči u Ulici Barska u naselju Otes, u kojoj je ubijen Sarajlija Jasmin Begović, a dvije osobe su teško povrijeđene.

Piše: D. Pavlović

Iz MUP-a KS javili su da je sinoć u 22,25 časova obaviještena policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje opštine Ilidža došlo do međusobne tuče više lica, te da ima povrijeđenih.

“Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dva lica zadobila tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.
Jedno od dva povrijeđena lica zadobilo je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod drugog konstatovane lakše tjelesne povrede”, navode iz policije.

Nakon ubistva u Sarajevu: Jasmin je branio brata od migranata i zato platio glavom

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca”, saopštili su iz policije.

Nezvanično, tuča se desila u kafiću koji je držao brat ubijenog. Kad je počela gužva, brat je pozvao Jasmina. On je došao i vjerovatno pokušao odstraniti migrante iz objekta. Prema riječima očevidaca, u trenutku kada im je, navodno, okrenuo leđa, jedan od njih mu je zabio nož u potiljak. Ubijeni je, navodno, radio u kladionicama Lutrije BiH.

Dodajmo da je ovo drugo ubistvo u Sarajevu u ovom mjesecu koje su počinili migranti.

Policija, naime, još nije uhvatila migranta koji je 5. novembra počinio ubistvo u naselju Buča Potok.

Nakon ubistva u Sarajevu oglasio se i MUP: Ubijen državljanin BiH, dvije osobe povrijeđene

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79