Policija traga za vozačem koji je automobilom udario petogodišnjaka ispred vrtića i pobjegao

Na asfaltnoj površini u krugu ispred JU „Djeca Sarajevo – vrtić ŽIŠ“, u ulici Safeta Zajke, područje općine Novi Grad Sarajevo, jučer u 15.30 sati dogodila saobraćajna nesreća kojom prilikom je došlo do udara i obaranja djeteta rođenog 2016.godine iz Sarajeva.

Dijete je udario nepoznati vozač koji je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede (fraktura skočnog zgloba lijeve noge) zadobio je malodobni pješak koji je nakon ukazane ljekarske pomoći i konstatovanog stepena zadobijenih povreda u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, upućen na kućno liječenje. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće, te identifikaciji i pronalasku nepoznatog vozača i vozila- saopćeno je iz MIP-a KS.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79