Policija traga za Zlatkom Jurkovićem. Ranio je dva muškarca

Čapljinska policija traga za Zlatkom Jurkovićem zvanim Šojka (49) iz mjesta Čeljevo, koji je sinoć u tom gradu, nakon verbalnog sukoba, iz vatrenog oružja ranio Marina K.(27) iz Šuškova naselja i Predraga B. iz Lokava.

Pucnjava se dogodila ispred kafića „Štok“ u ulici Augusta Šenoe u Čapljini, a policija je o događaju saznala u 23.40. sati, nakon što su ih iz tamošnjeg Doma zdravlja obavijestili o tome da se kod njih nalaze osobe koje su zadobile povredu od vatenog oružja, piše Avaz.

Kako nam je potvrđeno, Marin K. je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu ramena, a Predrag B. površinsku ranu iznad uha. Obojica su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Čapljina kolima Hitne pomoći prevezeni na CUM Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede, a kako saznajemo, jutros su otpušteni na kućno liječenje.

Iz policije su nam kratko kazali da provode sve istražne radnje te da intenzivno tragaju za počiniocem.

Ovo je druga pucnjava u zadnjih četiri mjeseca u Čapljini. Podjsetimo, 7.avgusta je ispred ugostiteljskom objektu „Craft“ Matko Križanović (28) ustrijelio Igora Č.i teško ga ozlijedio.

Križanović do danas nije uhapšen, jer je, navodno, pobjegao u Hrvatsku, dok je zbog podstrekavanja na taj način pritvoren bio Adrijan Jurković zvani Adi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79