Policija u Gračanici zaplijenila drogu vrijednu 35 hiljada KM i uhapsila jednu osobu

Tridesetogodišnji muškarac inicijala E. V. jučer je uhapšen u policijskoj akciji na području Gračanice, a tom prilikom policija je zaplijenila i drogu ulične vrijednosti od okvirno 35.000 konvertibilnih maraka.

Službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su izvršili pretres na dvije lokacije na području Gračanice, a riječ je o porodičnoj kući i vikendici koje koristi 30-godišnji E. V.

“Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a između ostalog, radi se o okvirno pola kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, jednom kilogramu biljne materije koja asocira na kanabis, više od 900 komada tableta koje asociraju na ekstazi, okvirno 75.000 KM u raznim apoenima, pet pušaka, od čega jedan puškomitraljez, više od 1.500 komada municije raznih kalibara, tri pištolja i dvije digitalne vage za precizno mjerenje”, kazao je direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Korman je naveo da će oduzete materije biti predmet daljeg vještačenja. Precizirao je da je istoga dana kada je provedena akcija E. V. uhapšen te će danas uz izvještaj biti predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

“Procjena ulične vrijednosti količine oduzetih narkotičkih sredstava je okvirno 35.000 KM. Pojedinačno, ekstazi vrijedi okvirno 20.000 KM, kanabis okvirno 10.000 KM, a amfetamin 5.000 KM. To ukupno sa oduzetom količinom novca, za koju postoji osnov sumnje da je korišten u svrhe zloupotrebe opojnim drogama, iznosi više od 110.000 maraka”, precizirao je Korman.

Direktor Uprave policije MUP-a TK je kazao da je uhapšeni muškarac od ranije poznat policiji kao osoba koja se bavi tom vrstom nezakonite djelatnosti. U interesu dalje istrage Korman nije mogao kazati da li je E. V. imao pomagače.

Akcija je provedena po naredbi Općinskog suda u Gračanici, u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona, a s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i nezakonitog posjedovanja oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79