Policija u petak imala pune ruke posla: Razbojnici, tuče i pijani vozači

Sarajevska policija u petak je imala pune ruke posla.

Već u 2.30 ujutro, policijski službenici Treće PU-PS Novo Sarajevo, uhapsili su A.G. iz Sarajeva, koji je osumnjičen za krađu. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Ipak, već 14 sati istog dana, ovo lice je otpušteno iz službenih prostorija, saopćeno je iz MUP-a.

Uz to, policijski službenici Uprave policije – Sektor kriminalističke policije-Odjeljenje za imovinske delikte, uhapsili su R.S. iz Loznice, koji je osumnjičen za razbojništvo, a na osnovu potrage za licem po depeši MUP-a RS – PS Istočno Sarajevo. Ovo lice je isti dan u 16 sati, predato u nadležnost policijskih službenika MUP-a RS.

Potom su, u 16.30, policijski službenici Četvrte PU-PS Novi Grad, uhapsili su R.M. iz Sarajeva, koji je osumnjičen za neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije. I ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Potom sinoć, u 22 sata, policijski službenici Druge PU-PS Centar, uhapsili su E.H. iz Sarajeva, koji je osumnjičen za nanošenje tjelesnih povreda, na štetu lica A.L.

Također, u u 23,20 sati, policijski službenici Treće PU-PS Novo Sarajevo, uhapsili su B.M. iz Sarajeva, koji je osumnjičen za pljačku objekta IN-novine piše RadioSarajevo.

Kako je saopćeno, policajci su vozačima u Sarajevu jučer uručili 522 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su devet vozača. Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, osam lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jednog vozača koji je imao mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79