Policija u Prištini će od 22. novembra kažnjavati zbog tablica

Kažnjavanje vlasnika vozila srpskih registarskih oznaka početnih slova gradova na Kosovu sa 150 evra, počeće od 22. novembra, najavili su iz Prištine.

Izricanje opomene će se nastaviti do 21. novembra, navodi se u saopštenju policije, prenosi RTS.

“Nakon ovog datuma od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa ovakvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Kosova će početi sa sprovođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi”, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije dodaju da u skladu sa operativnim planovima, nastavljaju angažovanje odluke kojom je predviđeno da od 1. novembra 2022. godine, vlasnicima vozila koji upravljaju vozilima sa srpskim tablicama početnih slova gradova na KiM, bude izrečena opomena, uz uputstvo da se obrate u Centru za registraciju vozila i promene tablice lokalnim.

Do danas je izrečeno oko 1.740 opomena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79