Policija u Sarajevu za jedan dan napisala čak 584 prekršajna naloga

Jučer su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imali pune ruke posla. U Vogošći, sinoć oko 19 sati, uhapšena je osoba s inicijalima O.M. iz Srebrenice zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opće opasnosti protiv Đ.A.

U centru Sarajeva, sinoć u 21:50 sati, policija je uhapsila M.A. i T.O. iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa prema članu 287 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon hapšenja, ove osobe su predate u prostorije pritvora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Zatim, u 23:35 sati, u Novom Sarajevu, uhapšen je K.A. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opće opasnosti, kao i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Uz to, policijski službenici su sproveli redovne mjere kontrole saobraćaja. Podnijeli su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, uručili 584 prekršajna naloga i upozorili 30 vozača zbog manjih prekršaja.

Tijekom akcije isključili su 14 vozača iz saobraćaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, tri vozača prije sticanja prava na upravljanje vozilom, kao i tri vozila zbog nepoštivanja zaštitne mjere upravljanja motornim vozilom zbog kojih nisu bila registrirana.

Ove informacije iznesene su u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavljenom jutros.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79