Policija u Srbiji pretresla stan poznate antivakserice zbog izazivanja straha i panike

Policija je rano jutros došla u stan Jovane Stojković, antivakserice i predsjednice pokreta “Živim za Srbiju”, sa nalogom za pretres. Ona se sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Dolazak policije i raspravu s njima Stojković je emitovala uživo na Facebook profilu pokreta. Kako se čuje u razgovoru Stojković i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama došli su s naredbom za pretres stana.

Poznata antivakserica, inače političarka i psihijatrica, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP-a, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”.

“Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovdje, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike”, pitali su Stojković i muškarac koji je snimao razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojković i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojković paniči, zove advokata i vrijeđa pripadnike MUP-a.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema.

Blic podsjeća da je Stojković nezvanična “zvijezda vodilja” antivakserskog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatrica koja se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri koronavirusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove, koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke. Mediji napominju da naročito treba imati u vidu činjenicu da je ona ljekar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79