Policija u Tuzli pregleda dokumentaciju Američkog univerziteta zbog diplome direktora OSA-e

Glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović za Klix.ba je kazao da ta policijska agencija postupa po naredbi Tužilaštva u okviru ovog predmeta, ali o detaljima nije mogao govoriti jer je nadležno državno tužilaštvo.

Kako nezvanično saznajemo, u srijedu je u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svojstvu svjedoka ispitan i direktor Američkog univerziteta Denis Prcić.

Nakon što je inspektorima kazao da se sva dokumentacija nalazi u Tuzli, tim istražitelja je uz asistenciju lokalnog MUP-a je odlučio provjeriti navode i pregledati dokumentaciju te eventualno izuzeti onu koja bi mogla koristiti u istrazi.

Ovu istragu vodi tužitelj Oleg Čavka, a tokom istrage su, kako saznajemo, ispitani i saradnici Američkog univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e naložila je Osmanu Mehmedagiću da im dostavi diplomu, no u međuvremenu nad diplomom se pojavila oznaka sa stepenom tajnosti.


Mehmedagiću je, podsjetimo, poništena diploma fakulteta u Banjoj Luci. On je u nastavku sage nedavno dostavio dvije diplome – Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu (viša škola). Tužitelje je zainteresovao podatak da
Mehmedagić ranije u svojoj biografiji nije navodio diplomu Američkog univerziteta iz 2013. godine prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79