Policija u Ugljeviku pronašla eksploziv, oružje i drogu

Policija u Ugljeviku pronašla eksploziv, oružje i drogu


U nastavku akcija nakon hapšenja muškarca iz Ugljevika, Ž.S., policija je izvršila pretres na području tog mjesta i otkrila značajnu količinu eksploziva i oružja.

Prema saopćenju Policijske uprave Bijeljina, pronađeno je devet kilograma plastičnog eksploziva, detonatori, tri automatske puške i značajna količina municije.

U današnjoj akciji, koja je uslijedila nakon hapšenja Ž.S., pronađeno je 15 komada plastičnog eksploziva ukupne mase od devet kilograma, šest detonatora s daljinskim upravljačima, šest inicijalnih kapisli, tri automatske puške, devet okvira sa municijom kalibra 7,62 milimetara te oko 400 komada municije raznog kalibra.

Policija je prethodno pronašla “hekler” sa prigušivačem i okvirom, kao i marihuanu, ekstazi i druge predmete povezane s krivičnim djelima, u stanu i drugim prostorijama koje je koristio Ž.S.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a pod nadzorom nadležnog tužilaštva, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija u kojima boravi Ž.S. s ciljem pronalaska predmeta koji se dovode u vezu s zloupotrebom opojnih droga.

Ž.S. je uhapšen zbog sumnje za počinjenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga te nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija