Policija u Zavidovićima zaplijenila marihuanu i amfetamin, uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva “Skank”, vezano za dokumentovanje lica i krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, saopćeno je iz FUP-a.

– U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršen je pretres više objekata i vozila na području Zavidovića, te su lišena slobode dva lica iz Zavidovića inicijala H.E. (1994) i H.S. (1973), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenih krivičnih djela. Prilikom pretresa pronađena je veća količina municije različitog kalibra, automatska puška M70, tri okvira za automatsku pušku, dvije ručne bombe, te improvizirana laboratorija kućne izrade sa opremom za uzgoj opojne droge Cannabis sativa L, u kojoj je pronađen zasad. Istovremeno, prilikom pretresa pronađena je zeljasta materija koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu Cannabis, te određena količina bijele praškaste materije, koja svojim preliminarnim karakteristikama asocira na opojni drogu „Amfetamin“, navodi se u izjavi FUP-a.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade i u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužiliaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Značajnu podršku prilikom realizacije ove opeativne akcije dali su pripadnici MUP-a ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79