Policija udarila na dilere: Pretresi u Tuzli, Živinicama i Lukavcu

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 19. i 20.09.2023.godine, a postupajući po naredbama nadležnih sudova, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Živinice i Lukavac).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 1 zračna puška, dijelovi pištolja, 1 mačeta, 32 kom. municije kalibra 7,62 mm, 4 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 8 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,

1 pvc. pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 42 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabisa“, 3 tzv. „jointa“, 1 metalna drobilica za opojnu drogu, biciklo, dijelovi za biciklo, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79