Policija uhapsila 20-godišnjaka koji je opljačkao Sarajku u kući

Jučer je u službene prostorije Pete policijske uprave R.S. iz Sarajeva prijavila da je oko 17 sati opljačkana.

“1. septembra 2021.godine oko 17,00 sati, dok se nalazila u kući, ulica Vitomira Lukića, općina Ilidža, od strane S.O. iz Sarajeva, nad njom izvršeno krivično djelo razbojništva. Tom prilikom isti je maskiran, kojeg je oštećena prepoznala, uz prijetnju nožem, od iste otuđio određenu sumu novca, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu”, piše u izvještaju policije Kantona Sarajevo.

Policija je odmah nakon prijave u ulici Nikole Šopa, na Ilidži pronašla i lišila slobode S. O.(2001. gošite), gdje je i nastanjen.

“Izvršenim pretresom kod istog je pronađena i oduzeta određena suma novca u različitim valutama, za koji se sumnja da potiče iz opisanog krivičnog djela. Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, piše u izvještaju sarajevske policije.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79