Policija uhapsila muškarca zbog sumnje da je sjekirom u glavu udarao sugrađanina

Pedesetdevetogodišnji Joco Milošević iz Bosanskog Broda uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubiti 65-godišnjeg sugrađanina Sretu G.

Osumnjičenog su pripadnici Policijske stanice Bosanski Brod saslušali i jučer ujutro uz izvještaj o krivičnom djelu predali u Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Iz policije je saopšteno da su policijski službenici 4. aprila uhapsili Miloševića jer je prethodnog dana u Bosanskom Brodu izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Pretres vozila

Naime, Milošević se sumnjiči da je 3. aprila u Bosanskom Brodu napao Sretu G. sjekirom i nanio mu tjelesne povrede. Nezvanično saznajemo da su se tog dana Milošević i Sreto G. susreli na ulici i da su se sporječkali. Ubrzo je došlo do tuče u kojoj je Milošević uzeo sjekiru i njome udario Sretu G. u glavu, javlja Oslobođenje.

Povrijeđeni je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Brod prevezen u dobojsku bolnicu Sveti apostol Luka. Policajci su o ovom događaju doznali upravo od ljekara DZ Brod te su otišli na lice mjesta. Tokom uviđaja, na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, pretreseno je putničko vozilo VW Jetta koje koristi Sreto G, prilikom čega su pronađene i oduzete sjekira sa tragovima njegove krvi i gumena palica, koje će da posluže kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon toga uhapšen je i Joco Milošević.

Motiv i pomoć

Još nije poznat motiv svađe dvojice poznanika, kao ni to odakle Miloševiću sjekira i kako se kasnije našla u automobilu napadnutog. Pretpostavka je da je Sreto G. nakon što je udaren, oteo sjekiru od napadača i odvezao se u Dom zdravlja u Brodu radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79