Policija uhapsila razbojnike u pokušaju pljačke tržnog centra Wisa

Sarajevski policajci jučer, u rano jutro, uhapsili su dvojicu razbojnika koji su pokušavali opljačkati tržni centar.

Kako je saopćeno danas iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova, sve se desilo u 5 sati ujutro.

“Dana 16. marta 2023. godine, policijski službenici PU Novi Grad uhapsili su D.Z., rođen 1982. godine u Sarajevu i S.K., rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. stav 1. u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju)”, detalji su koje otkrivaju sarajevski policajci.

Dalje navode kako su razbojnici zatečeni u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad Sarajevo gdje su pokušavali opljačkati objekt tržnog centra Wisa.

“Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i izvršen je uviđaj na licu mjesta. Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje”, zaključuju iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79