Policija uhapsila šest osoba zbog prosjačenja

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, juče su uhapsili šest osoba S.R., M.V., H.S., J.M., M.V. i Z.M. zbog počinjenog prekršaja prosjačenje.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, uhapšenima su izdati prekršajni nalozi, o svemu je obavješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka.

Kako se dodaje u saopštenju, provođenje navedenih aktivinosti nastaviće se i u narednom periodu, kroz obavljanje redovnih poslova i zadataka.

Podsjećamo, članom 26. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske propisana je novčana kazna u iznosu od 200,00 do 800,00 KM za lica koja prosjače ili navode drugog na prosjačenje, dok je za navođenje na prosjačenje maloljetnika, duševno oboljelog lica ili lica zaostalog u razvoju propisana novčana kazna od 400,00 do 1.200,00 KM ili kazna zatvora od 40 dana.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79