Policija uhapsila tri pljačkaša u Sarajevu, među njima i jedna maloljetna osoba

Policija u Sarajevu jučer je uhapsila tri osobe, od kojih je jedna maloljetna, a koje se sumnjiče da su izvršile dvije pljačke u Vogošći.

Policijski službenici Sedme PU uhapsili su E.B. rođenog 2000. godine u Sarajevu, V.H. rođenog 1999. u Sarajevu i maloljetnu osobu rođenu 2004. godine.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništva. Postoje osnovi sumnje koji ih dovode u vezu s pljačkom prodavnice “Bazar-Klas” 3. aprila ove godine kao i apoteke “Vedam” 3. maja.

Na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste navedene osobe na području općina Stari Grad, Novi Grad i Vogošća.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79