Policija uhvatila dvojicu Slovenaca koji su u Doboju koristili lažne eure

Dvojica državljana Slovenije uhapšena su u Doboju zbog sumnje da su falsifikovanim novčanicama od 200 eura plaćali artikle na benzinskim pumpama, saopštila je dobojska Policijska uprava.

Uhapšena lica, identifikovana kao S.M.T.K. i A.O., privedena su u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Kotor Varoš. Sumnja se da su 9. aprila izvršili četiri krivična djela krivotvorenja novca.

Pretresom objekata i vozila na području Kotor Varoši koje koriste, pronađeni su predmeti povezani s izvršenjem krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšena lica bit će predana u nadležnost Tužilaštva BiH uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

U drugom slučaju, policija je uhapsila osobu s područja Teslića, čiji su inicijali B.T., zbog sumnje da je ukrao metalne profile iz kuće u izgradnji.

Prijavu o krađi policiji je podnesena istog dana kada se dogodio incident, a B.T. je brzo identifikovan kao izvršilac krađe. Veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Protiv B.T.-a podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju o počinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79