Policija uhvatila pljačkaša “Raiffeisen banke” na Alipašinom Polju

Uhapšeni razbojnik s Grbavice Č. S. (34) osumnjičen je i za pljačku dvije poslovnice “Lutrije BiH.

Hvatanjem razbojnika s Grbavice sarajevski policajci su za kratko vrijeme uspješno rasvijetlili pljačku poslovnice “Raiffeisen banke” na Alipašinom Polju te dvije poslovnice “Lutrije BiH”.

Tako su pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo jučer u 20.40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića uhapsili Č. S. (34), nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio više razbojništava, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

On se dovodi u vezu s izvršenjem razbojništva u poslovnici “Raiffeisen banke” u ulici Trg međunarodnog prijateljstva koje se desilo 19. decembra te upadom u poslovnicu “Lutrije BiH” u ulica Trg nezavisnosti 12. decembra, te pljačkom u poslovnici “Lutrije BiH – Automat club” u ulici Gradačačka 18. decembra ove godine.

Prilikom pretresa Č. S. pronađen je i oduzet novac za koji se sumnja da potječe iz ovih krivičnih djela. Također, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi ova osoba u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti dva plastična pištolja, dvije jakne i par rukavica.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79