Policija upoznata sa audio zapisom koji podiže paniku među građanima BiH

Ovih dana na društvenim mrežama možete čuti audio zapis koji podiže paniku među građanima Tuzlanskog kantona ali i među građanima Bosne i Hercegovine.

U audio zapisu, muškarac preko aplikacija za komunikaciju “Viber” snimio je poruku koju je proslijedio svom prijatelju a ista je zbog svog sadržaja dijeljena više puta, kako preko Vibera tako i preko ostalih društvenih mreža.

Muškarac (identitet poznat nadležnim institucijama) govori o navodnom naoružavanju stanovništva Republike Srpske što je građanima Federacije izazvalo paničnu reakciju.

O navedenom događaju kontaktirali smo MUP TK koji nam je saopštio da će navedeni akcteri biti predmet policije akcije na prostoru Tuzlanskog kantona.

“Uprava policije MUP TK-a je upoznata sa sadržajem navedenog audio snimka, u vezi kojeg policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti.” – rečeno je iz Uprave policije MUP-a TK za portal Crna-Hronika.

Audio poslušajte ovdje

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79