Policija utvrdila da su elektroinstalacije uzrok požara u Buća Potoku

Tokom jučerašnjeg dana završen je uviđaj u Buća Potoku gdje je izbio požar na stambenom kompleksu u kojem živi oko 20-ak ljudi. Uzrok je kvar na elektroinstalacijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je, između ostalog, a prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka protivpožarne zaštite, konstatovano da je kvar na elektroinstalacijama uzrok požara.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja”, saopćeno je iz MUP-a KS.

“U stan sam uložila blizu 20.000 KM: Vatra mi je uništila sve”

U požaru je izgorjelo nekoliko malih stambenih objekata spojenih u jedan kompleks, a ljudi koji su tu živjeli su ostali bez stvari s obzirom na to da je veoma brzo sve izgorilo.

Stanari su već tada pretpostavljali da je uzrok požara koji ih je probudio to jutro i odnio im domove, zapravo loša instalacija. Jedna od stanarki je istaknula da je mjesecima govorila vlasniku objekta da smrdi struja, ali da je on ignorisao taj problem piše Klix.

Efendić: Sve unesrećene porodice bit će zbrinute

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79