Policija vrši pojačan nadzor škola nakon oružanog napada učenika u Lukavcu

 

S početkom nove školske godine policija u Tuzlanskom kantonu počela je sa intenzivnijim nadzorom škola, što je mjera nakon nedavnog oružanog napada učenika u Lukavcu. Kako saznaje Klix.ba, posebna provjera izvršena je u dvije škole u Lukavcu, a na osnovu prijave koja se pokazala neosnovanom.

Naime, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) u okviru svojih pojačanih aktivnosti, a u skladu sa nedavno utvrđenim pravcima djelovanja vezano za obezbjeđenje što povoljnijeg nivoa sigurnosti, kako za učenike, tako i nastavno i drugo osoblje u školama na području kantona, obilazi škole i školsko okruženje piše Klix.

Kako su navleli iz policije, njihovi službenici po potrebi konsultuju nastavno i drugo osoblje te se obavljaju i razgovori, ukoliko za to postoji potreba, a s obzirom na sigurnosno interesantna saznanja.

“Tako su jučer u Osnovnoj školi Lukavac Grad i u Osnovnoj školi Lukavac mjesto u Lukavcu, a u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije, izvršene sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani”, kazali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Pojačano prisustvo policije u školama odvija se nakon nedavnog događaja u kojem je bivši učenik osnovne škole u Lukavcu, stigao sa pištoljem u obrazovnu ustanovu, nakon čega je hicem teško ranio nastavnika i pomoćnika direktora škole.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79