Policija zatekla užasan prizor: Starica izgorila paleći travu oko kuće

Prnjavorska policija istražuje pod kojim okolnostima se, danas nešto poslije 10 sati, u vatrenu buktinju pretvorilo tijelo 86-godišnje Vasiljke Lepir, od čijih opekotina je ubrzo preminula.

Istraga je u toku, a kako “Novosti” nezvanično saznaju, staricu je života koštala pokošena trava pretvorena u vatrenu stihiju, koju je ona sama potpalila. Uprkos brzoj intervenciji prnjavorskih vatrogasaca i medicinara, bukvalno je podlegla na pragu Hitne pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru.

Tragedija se dogodila u prnjavorskom selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

– Jedan od komšija, koji je kasnije i alarmirao vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola sata kasnije zapazio je na njivi veliki dim i vatru, u kojem ležalo bespomoćno tijelo žene. Očito iz bojazni da joj ne zahvati kuću, svega pedesetak koraka blizu, očito je da se očajna starica uhvatila u neravnopravni koštac sa vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najvjerovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavjese – kazuje izvor “Novosti” upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor. Prizor je bio užasan. Praktično, vatra jedino nije bila zahvatila bočni dio noge na kojem je ležeći pronađena.

Mada je po samom dolasku vatrogasaca i medicinskog osoblja još davale znake života, kako se nezvanično saznaje, starica je izdahnula u kolima pred samim vratima Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.

Mada na sredini devete decenije života, Vasiljka Lepir je važila za izuzetno krepku i vrijednu ženu. Živjela je sam u kući, ali su je često posjećivali i pomagali joj njenih dvoje djece, kao i druga mnogobrojna rodbina.

-Uvijek je nešto radila. Istovremeno je upozoravana da se pazi, naročito da ništa ne pali u ove vrućine, pogotovo na današnju Ognjenu Mariju, kada po narodnom vjerovanju treba izbjegavati i paljene šibice. A, kao da je neki vrag tjerao i kada hoće zlo, desilo se sve suprotno. Ispostavilo se da je paljenjem šibice, odnosno trave, sama sebi ugasila život. Svi smo u šoku, i neizmjerno nam je žao te čestite i vrijedne žene. Baš na praznik svete velikomučenice, naša Vasiljke ode kao velikomučenica-pričaju, za “Novosti”, ožalošćeni poznanici nesrećne starice.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79