Policiji u BiH prijavio porodično nasilje, dobio odgovor: “Vidjećeš kako je u braku”

Koliko pojedini policijski organi ozbiljno shvataju nasilje nad ženama i prijave građana pokazuje i primjer o kojem je posvjedočio čitalac portala Bljesak.info.

Scena porodičnog nasilja, prema njegovim riječima, dogodila se 27. juna oko 15:30 u samom centru Mostara.

Kako navodi u pismu, kontaktirao je i policiju, no niko nije izašao na mjesto događaja. U nastavku pismo prenosimo u cijelosti:

“Pišem vam povodom iskustva koje sam imao dana 27. juna oko 15:30. Naime, prolazio sam autom kroz centar grada te sam ispred Mepasa svjedočio sceni porodičnog nasilja.

Muž je ženu odgurnuo nekoliko puta, dok su se svađali ko će uzeti kolica s djetetom. Žena je htjela uzeti ta kolica te otići u nekom drugom smjeru od onoga u kojem su se kretali. Nakon nekoliko guranja muškarac je udario ženu u lice.

Pozvao sam policiju da prijavim porodično nasilje, no na moju prijavu istog dobio sam odgovor pitanjem jesam li ja oženjen i da ću vidjeti kako je to u braku. U tom trenutku je ta porodica ušla u auto te su se počeli udaljavati s mjesta. Dao sam opis auta policajcu te ga pitao treba li im broj registracije da mogu zaustaviti auto te postupiti kako je već protokol kod takvih slučaja, no dobio sam negativan odgovor i zahvalu na prijavi”, navodi se.

Iz policije se dosad nisu oglašavali o ovom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79