POLICIJSKA AKCIJA U ŠKOLI: NEĆETE VJEROVATI ŠTA SU SVE NAŠLI!

Policajci pretresli školske prostorije u Velikoj Kladuši, pronađeni digitalna vaga, noževi, satara, bokser…

Nakon što su im odgovorne osobe ove obrazovne ustanove prijavili da pojedini srednjoškolci prodaju marihuanu drugim učenicima

Službenici MUP-a USK i PS Velika Kladuša pretresli su Srednju školu “Dr. Husein Džanić” nakon što su im odgovorne osobe ove obrazovne ustanove prijavile da pojedini srednjoškolci prodaju marihuanu drugim učenicima.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, pretresene su prostorije škole i učenici.

Policijski službenici pronašli su kod jednog učenika digitalnu vagu za precizno mjerenje, a kod četvorice učenika pronašli su i izuzeli preklopne noževe, sataru i bokser koji se smatraju hladnim oružjem. Među njima su dvojica maloljetnika.

– Učenicima kod kojih su pronađeni ovi predmeti bit će uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja nošenje predmeta podesnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu, dok će protiv roditelja i maloljetnih osoba na osnovu Zakona o javnom redu i miru Općinskom sudu Velika Kladuša biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – saopćeno je iz MUP-a USK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79