Policijska akcija u Tuzli: Oduzela 24 manja pakovanja opojne droge

Dana, 17.3.2021.godine u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/SKP/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres lica A.J., rođen 1997.godine iz Tuzle kojom prilikom su kod istog pronašli 11 manjih pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 3 manja pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Takođe, A.J. je službenicima policije dobrovoljno predao i 10 manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici navedenog Odsjeka, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv A.J. će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen adekvatan Izvještaj.

Potvrđeno je iz MUP-a TK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79