Policijska akcija u Visokom: Pronađeno više od dvije kile droge, pištolj, municija…

Pripadnici Policijske stanice Visoko su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Braće Zečević, a koje koristi lice K.A.

Tokom aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, visočka policija došli je do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima muškarca K.A, rođenog 1987. godine, iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a Zeničkodobojskog kantona.

Pripadnici Policijske stanice Visoko su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Braće Zečević, a koje koristi lice K.A.

Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće: 2120,35 grama biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, pištolj, 2 digitalne vage za precizna mjerenja, 54 komada municije nepoznatog kalibara i dva mobilna telefonska aparata.

Muškarac K.A. je lišen slobode i zadržan u Policijskoj stanici Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog. Sporna materija, oružje i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

K.A. je potom predat u nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79