Policijske racije u Banjaluci: Zatečeno 11 maloljetnika koji su pili alkohol

Uhapšen vozač kod kojeg je policija izmjerila 2,41 promil alkohola u krvi

U policijskim racijama provedenim u ugostiteljskim objektima na području Banjaluke zatečeno je 11 maloljetnih lica koja su konzumirala alkohol.

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da su racije proteklog vikenda izvršene u četiri ugostiteljska objekta, a da su maloljetnici zatečeni u tri da konzumiraju alkohol. O tome su obaviješteni njihovi roditelji i dežurni radnici banjalučkog Centra za socijalni rad.

Na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora i Čelinca provedena je kontrola 4.843 učesnika u saobraćaju, alko-testirana su 4.842 vozača, a zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi sankcionisano ih je 240, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Sankcionisana su 134 jer im je utvrđeno od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, a 81 je u krvi imao od 0,81 do 1,5 promila.

Do otrežnjenja zadržano je 20 vozača jer su u krvi imali više od 1,5 promila alkohola, kao i jedan vozač koji je odbio alko-test.

Zbog alkoholisanosti su sankcionisana i četiri mlada vozača, odnosno oni koji su mlađi od 21 godine ili imaju manje od tri godine vozačkog iskustva, a evidentirana su 23 ostala prekršaja.

Policija je u subotu, 8. jula, uhapsila vozača iz Slovenije čiji su inicijali I.M. jer je sa 2,1 promilom akohola u krvi izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Tog dana uhapšen je i vozač iz Mrkonjić Grada Z.P. jer je sa 2,41 promilom alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Banjalučka policija je tokom vikenda uhapsila i sankcionisala pet lica zbog preršaja iz oblasti zloupotrebe droge, te su prekršajni nalozi uručeni licima V.M, S.Š, F.M, D.J. i M.S. iz Banjaluke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79