Policijski automobil usmrtio pješakinju: Liječnici su se 40 minuta borili za njezin život

Žena je prelazila cestu u ulici Matije Vlašića kada je oko 18.30 na nju naletjelo policijsko vozilo. Unatoč naporima liječnika Hitne pomoći, žena je nakon 40 minuta preminula.

Policijsko vozilo udarilo je pješakinju oko 18.30 u Poreču, a žena je od ozljeda preminula 40 minuta kasnije.

Policijsko službeno vozilo je srušilo pješakinju koja je prelazila cestu u ulici Matije Vlašića. Žena je zadobila teške tjelesne ozljede te je, unatoč naporu liječnika Hitne pomoći, preminula. Vozilom je upravljao policijski službenik iz porečke policijske postaje, prenosi 24sata.

Pješakinja iz Poreča preminula je uslijed naleta policijskog vozila u Ulici Mate Vlašića u Poreču oko 18.30 sati.

Djelatnici porečke Hitne medicinske pomoći su ženu reanimirali gotovo sat vremena, ali bezuspješno.

Tijelo je nakon nesreće prevezeno na Hitni odjel porečkog Doma zdravlja, a na mjestu nesreće je policija zajedno s pulskim županijskim državnim odvjetnikom, Eddy Putigna, obavljala očevid.

Vlašićeva ulica je u dijelu od porečke Elekreoistre do rotora sa trgovačkim centrom Lacop bila zatvorena za sav promet.

Nije poznata dinamika nesreće, niti da li je žena prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza, a više detalja znat će se po okončanju očevida.

Preminula pješakinja živjela je u naselju Mate Balota, svega stotinjak metara od mjesta nesreće, a onuda je često prolazila.

Od jednog očevidca, koji je želio ostati anoniman, doznajemo da je sraz vozila sa pješakinjom bio silovit i da je doslovno odbačena preko vozila, a da je policajac vozio brže nego što se inače vozi po tom dijelu.

– Čuo sam udarac i okrenuo se, a žena je bila u zraku i doslovno je preletjela preko vozila i pala na kolnik iza policijskog auta. Strašno, bio sam u šoku, kazao nam je jedan očevidac.

Ljudi su u nevjerici i zgroženi događajem i nevoljko komentirali događaj za naš list. Jedan nam je tek rekao da je najvjerojatnije prelazila kolnik na pješačkom prijelazu kada je naletjelo policijsko vozilo koje je odbacilo doslovno preko vozila. Ona je pala na kolnik i ostala ležati iza policijskog vozila, a sve to dvadesetak metara od pješačkog prijelaza i nasuprot jednog kafića.

Žena je neposredno prije nesreće bila u tom kafiću, gdje je kupila cigarete te se vraćala kući u Balotu. Također, od mještana doznajemo da je uvijek redovito prelazila cestu preko pješačkog prijelaza.

Naime, na policijskom vozilu je vidljivo da je automobil naletio na nesretnu pješakinju prednjim branikom, te da je pala na vjetrobransko staklo i potom je od siline udarca odbačena preko vozila.

Djelatnici Hitne pomoći, koja je udaljena petstotinjak metara, su vrlo brzo došli na mjesto događaja i krenuli s reanimacijom, no nažalost bezuspješno.

Ovogodišnji Badnjak je u Istri crn, jer su u razmaku od četiri sata u prometu poginule dvije osobe, te je ukupna crna statistika u ovoj godini 22 stradalih na istarskim prometnicama.

(Mateo SARDELIN)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79