Policijski bilten: razbojništvo i prijetnja oružjem, teške povrede, krađa, droga…

Policijski bilten: razbojništvo i prijetnja oružjem, teške povrede, krađa, droga… – Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Branilaca Bosne, izvršenim pregledom lica H.A., iz Zenice, policijski službenici su pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Sarajevska na broju 123, u prodajnom objektu “ROBOT GENERAL TRADING CO“ d.o.o. Sarajevo, Podružnica Zenica, izvršeno je krivično djelo krađe od strane ženske osobe O.N., iz Zenice, koja je tom prilikom otuđila dva odjevna predmeta. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Policijske uprave I

U ulici Dr. Mehmeda Spahe, od strane dva nepoznata lica je izvršeno krivično djelo razbojništvo, uz prijetnju vatrenim oružjem, nad vlasnikom stana Đ.G., iz Zenice. Tom prilikom, izvršioci ovog krivičnog djela su u hodniku stana, navedenom licu zadali više udaraca po tijelu, nakon čega su izvršili premetačinu stvari i otuđili dva mobilna telefona. Lice Đ.G. je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i zadržano. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I se poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva.

Zavidovići

U ulici Zlatnih ljiljana, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u tržni centar “Mepromeks”. Tom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

U mjestu Olovske Luke, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u ugostiteljski objekat koji nije u funkciji, vlasništvo lica G..E. Tom prilikom je otuđen jedan TV aparat, DVD player marke “Samsung” i električna mašina za obradu drveta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79