Policijski pretres u Tuzli: Pronašli drogu i uhapsili jednu osobu

Dvadesetosmogodišnji E. K. iz Tuzle uhapšen je zbog posjedovanja droge koju je kod njega policija pronašla prilikom pretresa kuće i automobila.

Dana, 18.2.2021.godine policijski službenici Uprave policije/Sektora kriminalističke policije MUP TK – Odsjek za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres porodične kuće i vozila koje koristi E.K., rođen 1993.godine iz Tuzle. Prilikom pretresa pronađeno je 5 većih i 9 manjih pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, mobilni telefon, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Danas (19.02.2021.godine) E.K. će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZFBIH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79