Policijski sat u cijeloj Federaciji BiH od 21h do 5h

Novom naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje kretanja na cijelom teritoriju FBiH od 21 sat do 5 sati ujutru.

U narednom periodu smanjuje se i dopušteni broj ljudi na okupljanjima na 20 ljudi, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

Ovim odredbama prilagođene su i mjere koje važe za ugostiteljske objekte te se i kod njih smanjuje broj dopuštenih mjesta u zatvoreno prostoru na 20, a dozvoljavaju se samo sjedeća mjesta uz države dopuštene distance.

Izuzeto od ovoga pozorištima i kinima dopušta se održavanje predstava i projekcija za ne više od 70 osoba, uz poštivanje epidemioloških preporuka.

U ugostiteljskim objektima, i to samo na otvorenom (baštama i terasama) dozvoljava se upotreba i konzumacija nargila, uz obaveznu primjenu jednokratnog nastavka i crijeva.

Ovom naredbom će se kantonalnim kriznim štabovima naložiti donošenje strožijih odredbi shodno razvoju epidemiološke situacije.

Treba naglasiti kako su u Kantonu Sarajevo su na snazi rigoroznije mjere, da su zatvoreni ugostiteljski objekti i da ove naredbe nisu u koliziji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79