Policijski sat u Tuzli nije pomjeren jer se Krizni štab TK nije stigao sastati danas?

Zabrana kretanja u Tuzlanskom kantonu i večeras je nastupila u 21 sat, s obzirom na to da Kantonalna vlada još uvijek nije potvrdila odluku sa federalnog nivoa.

Redakciji portala Klix.ba večeras su se javili zbunjeni čitatelji iz Tuzlanskog kantona, uz tvrdnje da im je iz policije potvrđeno da je policijski sat stupio u 21 sat.

Vodeći se odlukom Vlade Federacije BiH, po kojoj je policijski sat pomjeren na 23 sata uvečer, nekoliko ugostiteljskih objekata je u Tuzlanskom kantonu samoinicijativno produžilo radno vrijeme, zbog čega je reagovala policija, koja je građane opominjala da se zapute ka svojim domovima.

Pojašnjenje smo potražili od kantonalnog ministra zdravstva Bože Jurića koji nam je potvrdio da je policijski sat u TK večeras od 21 sat.

Kako je istaknuo, Vlada Tuzlanskog kantona će zasjedati tek sutra, tako da su na snazi i dalje mjere koje su donesene prošle sedmice.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je prihvatila prijedlog Kriznog štaba i skratila trajanje policijskog sata koji će od danas trajati od 23 do 5 sati ujutro.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79