Policijski službenici nisu bili prioritet, ali zahvaljujući Turskoj vakcinisani su

Vakcinom CoronaVac, kineskog proizvođača Sinovac, koju je donirala Repubilka Turska za potrebe imunizacije policijskih agencija na nivou Bosne i Hercegovine, u periodu od 12.05. do 19.05.2020. godine, prvom dozom su vakcinisani svi zainteresovani uposlenici Državne agencije za istrage i zaštitu. Drugu dozu vakcine isti će primiti za 28 dana čime će proces imunizacije biti završen u potpunosti.

Napominjemo da policijski službenici na nivou Bosne i Hercegovine nisu bili uključeni u prioritetne grupe za vakcinisanje zbog čega se prije realizacije pomenute donacije Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini obratio na adrese ambasada SAD-a, Rusije, Republike Turske i Republike Srbije.

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu se ovom prilikom u ime svojih članova i svih uposlenih u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu zahvaljuje Republici Turskoj na pomenutoj donaciji te ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine gospodinu Selmi Cikotiću koji je posredovao u preuzimanju i realizaciji pomenute donacije.

Također, Sindikat se u ime svog članstva zahvaljuje na profesionalizmu, ljubaznosti i uslužnosti svim medicinskim radnicima i predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji u dvorani Zetra provode proces imunizacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79