Policijski službenici pronašli ukradene stvari: Oduzeto 12 ključeva za otključavanje vozila marke VW.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela “Krađa”,”Teška krađa”,”Razbojništvo” “Iznuda” i “Izazivanje opće opasnosti”, koja su počinjena u proteklom periodu na području općine Kakanj.

Krađe i Teške krađe-

1. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su dana 22.04.2022. godine, u 05,15 sati, u ulici Alije Izetbegovića u poslovnom objektu, vlasništvo S.F. zatekli lica Č.A. i A.S. iz Kaknja u izvršenju krivičnog djela “Teška krađa”, koje su lišili slobode i priveli u prostorije Policijske stanice Kakanj.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila predmetno krivično djelo, navedena lica su ispitana u svojstvu osumnjičenih lica, prilikom čega se došlo do podataka o postojanju osnova sumnje da su isti, u prethodnom periodu, izvršili krivično djelo “Teške krađe” provaljivanjem u prostorije dvije autoškole locirane u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju.

Izvršenim pretresom stanova i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica pronađen je dio predmeta koja su otuđena prilikom počinjenja navedenih krivičnih djela te će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv počinalaca biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

2. Također, radeći na rasvjetljavanju izvršenja krivičnih djela “Krađe” i “Teške krađe” provaljivanjem u putnička i kombi vozila, te provaljivanjem u kuće i pomoćne objekte, na širem području općine Kakanj, iz kojih su otuđene razne mašine, motorne pile, bušilice, novac, nakit, oprema iz vozila, sitni alat i drugi predmeti, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do operativnih saznanja i dokaza da se u vezu sa izvršenjem istih može dovesti lice A. A., rođen 2000. godine iz Kaknja. Navedeno lice je pronađeno i lišeno slobode, te privedeno u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, kod kojeg je pronađeno i privremeno oduzeto 12 ključeva za otključavanje vozila marke VW.

Zavedenom kriminalističkom obradom zadokumentovano je četrnaest (14) krivičnih djela koja su izvršena na području koje pokriva Policijska stanica Kakanj, počinjena tokom 2022. godine, na štetu 14 oštećenih lica, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 30.000,00 KM. Poduzetim mjerama i radnjama pronađen je i privremeno oduzet veći broj predmeta, koji potiču iz predmetnih krivičnih djela koja će biti vraćena vlasnicima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79