Političar iz Zenice osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Selvedina Šatorovića.

Šatorović, koji je aktuelni predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca.

Također treba platiti naknadu troškova krivičnog postupka te će mu biti oduzeta imovinska korist, koja mu je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Osuđen je zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi, i to u Nogometnom klubu Čelik.

Čeliku, kako je odlučio Sud, mora platiti 1.859,16 KM u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti Presude.

Podsjećamo, optužnicom se navedeno lice tereti da je kao mandatar predsjednika prelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK „Čelik“ i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK „Čelik“ Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom fudbaleru od stvarnog iznosa dugovanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79