Političar predlaže legalizaciju indijske konoplje u BiH

Marijuana plant and cannabis oil bottles isolated

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović kazao je danas kako će predložiti legalizaciju indijske konoplje u medicinske svrhe.

U ovom trenutku preko 10.000 bh. građana se liječi koristeći indijsku konoplju, a država po tom pitanju ne radi ništa, iako su preporuke svjetske zdravstvene organizacije da se ova biljka legalizuje u medicinske svrhe. U našoj državi, od oboljelih su napravili kriminalce i krijumčare, jer ulje od konoplje nabavljaju iz drugih zemalja gdje je to legalno, boreći se za živote, svjesni da im država neće pomoći – rekao je Magazinović.

On je dodao kako država podstiče crno tržište, istakavši kako se u neke od preparata stavlja olovo radi težine, tako da ulje postaje pet puta skuplje .

Prema riječima Irfana Ribića, predstavnika Udruženja “KanaBiH”, izliječenje uljem je moguće. On je naveo kako je 2007. godine obolio od od multipla skleroza, te da je ulje, efikasno utjecalo na njegovo liječenje. Sve je, kako je naveo iznio javno, uprkos tvrdnjama ljekara da “neće uspjeti”

– Ako nekome zaista može pomoći ulje od indijske konoplje hajmo mu pomoći, pozivam javnost, nemojte da se nekome nešto desi ako ulje može pomoći, iskoristite ga – rekao je Ribić za Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79