Političara prignječio traktor: Poginuo na licu mjesta

Beganović je rođen 1965. godine u Pećigradu, a političku karijeru je započeo 2006. godine, kada je počeo obnašati dužnost savjetnika u Općini Velika Kladuša

Mirvet Beganović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, poginuo je u nedjelju u nesreći, nakon što ga je na porodičnom imanju prignječio traktor. Prevezen je u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje mu je dežurni ljekar konstatirao prestanak života.

– U dubokoj boli javljamo da nas je napustio naš Mirvet Beganović, zastupnik u Federalnom parlamentu. Neka mu je vječan rahmet, a porodici sabur – saopćeno je iz Laburističke stranke, u kojoj je Beganović vršio dužnost zamjenika predsjednika.

Beganović je rođen 1965. godine u Pećigradu, a političku karijeru je započeo 2006. godine, kada je počeo obnašati dužnost savjetnika u Općini Velika Kladuša. Četiri godine kasnije je izabran u Skupštinu Unsko-sanskog kantona, a u mandatu od 2014. do 2018. godine bio je i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79