Političari iz RS-a blokiraju državu nauštrb građana: Ništa od dogovora za gas na nivou BiH

Nermin Džindić, ministar energije i rudarstva FBiH rekao je za N1 kako danas nije održan sastanak sa predstavnicima Evropske energetske zajednice u vezi usvajanja zakona o gasu i drugih setova zakona o energetici zbog nedolaska predstavnika iz Republike Srpske.

Ranije je bilo najavljeno da će istom sastanku prisustvovati reosorni ministar Petar Đokić, ali do toga nije došlo.

Sastanak je otvorio predstavnik energetske zajednice Janez Kopač, ali nakon uvodnog obraćanja i konstatacije da sastanku ne prisustvuju svi pozvani, isti je prekinut.

Džindić je za N1 istakao kako su mu predstavnici vlasti iz RS rekli da oni na sastanak nisu došli poštujući ranije odluke NSRS.

Podsjetimo, Narodna skupština RS donijela je ranije zaključak kako funkcioneri iz RS neće sudjelovati u radu državnih institucija dok se ne ispune njihovi zahtjevi, među kojima je poništavanja zakonskih odredbi koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79