Političari presipaju iz šupljeg u prazno, a mi i dalje plaćamo najskuplje gorivo, ogrijev a djecu liječimo humanitarnim brojevima

Izbori 2022 u Bosni i Hercegovini.

Dok se prepucavaju za političke poene, rade to decenijama na pogrešan način. Presipaju iz šupljeg u prazno.

Piše: Edin Begović iz Travnika

Niko ne nudi prava idejna rješenja. Niko se ne pita o trenutnim problemima recimo, kako je to u svijetu gorivo sa cijenom vratilo se u normalu a kod nas još uvijek 3.4 KM?

Zašto plaćamo PDV na osnovne životne namirnice i na lijekove? Niko ne priča zašto je kod nas nastao privredni kolaps, zašto cijene divljaju i kako to zaustaviti?

Zašto su poskupljenja i dalje neminovna? Ogrijev i pelet, kako da to ljudi sebi obezbijede?

Dok nekome smeta selam, drugima pomoz Bog, a nekome zastave, svi u isto vrijeme u recesiji bez marke na računu, pod kreditima i na minimalcu.

Srednji stalež je odavno nestao. Majka plaće što ne može svom djetetu obezbijediti mjesečnu kartu i sendvič. Liječimo svoju djecu preko humanitarnih organizacija i telefonskih poziva.

Ima li nacionalizma kad odete bilo gdje ostaviti novce? Kad plaćate bilo koji račun, bilo gdje u bilo kojem dijelu Bosne ili Hercegovine, pita li Vas itko šta ste po vjeri ili u kojoj ste stranci?

Zato politička elito, omladina ode, radna snaga ode a Vi rastjerajte još ovo malo što nas je ostalo sa istom demagogijom koju prosipate tri decenije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79