Političari stranke iz BiH sinoć slavili kršeći sve epidemiološke mjere

Rukovodstvo DNS-a sinoć je proslavilo izlazak iz koalicije na entitetskom i državnom nivou tako što su u noćnom klubu u Prijedoru, ne poštujući epidemiološke mjere, zagrljeni pjevali i pili.

Prema pisanju lokalnih medija, lider Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić bio je posebno široke ruke, pa se nazdravljalo u “velikom stilu”.

No ono što je očito jeste da funkcioneri DNS-a nisu poštovali nikakve epidemiološke mjere iako se koronavirusa u velikom obimu širi našom zemljom, pa je pravo pitanje kako političari očekuju da ih građani slušaju i poštuju. No, Nešić nije ni prvi ni posljednji funkcioner koji je zaboravio na koronu.

Također, primjetno je kako je i ugostiteljski objekat u kojem je slavlje upriličeno, dopustio veliki broj osoba bez ikakve fizičke distance.

Inače sinoć je na ulicama Prijedora, glavnom uporištu DNS-a, upriličeno slavlje raskida koalicije. Duga kolona automobila sa zastavama DNS, uz pjesmu i upaljenim sirenama kružili su gradom.

Podsjetimo, Nenad Nešić je jučer nakon sjednice stranačkog predsjedništva poručio:

“Politički život RS-a traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva. DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH. Zauzvrat, DNS je dobio direktno miješanje u unutrašnje stvari, cijepanje stranke, udar na razvoj Prijedora i blokadu funkcionisanja najbolje lokalne samouprave u RS-u. Stavili su pred nas da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79