Političari traže da se pjevači Gazda Paja, Nucci i Voyage zabrane na maturskom koncertu u Banjoj Luci

Gazda Paja, Nucci i Voyage najavljeni su kao velike zvijezde “Maturske žurke” u Banjoj Luci koja je zakazana za 18. maj u multimedijalnom centru koji koristi SNSD, a tome se usprotivio zastupnik u Skupštini Grada Banje Luke Saša Lazić.

Lazić se oglasio na Facebooku podijelivši tekst jedne od pjesama popularnog Nuccija koja pominje “ku.ve, pare i drogu” uz poziv da se zaustavi “talas širenja bluda i nemorala”.

“Ovo su ‘stihovi’ jednog od tri izvođača s fotografije, koji uskoro u banjalučkoj tzv. multimedijalnoj sali, a koja se, polako ali sigurno, pretvara u sodomu i gomoru za omladinu, trebaju da održe koncert pod nazivom ‘Maturska žurka'”, naveo je.

Obratio se roditeljima maturanata, gradonačelniku, ministru kulture, kao i ministru porodice, omladine i sporta, ali i MUP-a, uz pitanje “da li je ovo primjeren saržaj za našu djecu, maturante srednjih škola, samo zato što na plakatu piše 18+ i da li su ovo vrijednosti kojima ih treba učiti”.

“Da li su ovakvi tekstovi otvoreni poziv na konzumiranje svega i svačega, kao i potencijalna opasnost po zdravlje i ponašanje ove omladine u svakom smislu? Da li ovakve riječi bar malkice dopiru do vaših ušiju (ili sam ja to lud i bespotrebno paničim)? Da li takvi izvođači smiju uopšte da pjevaju javno, a pogotovo maturantima”, upitao je.

U nastavku je pozvao da se zaustavi “talas širenja bluda, nemorala i ‘opasnih frekvencija’ prema našoj omladini”.

“To znači da pozivam, prije svega, policiju, ali i ostale nadležne, gradske i republičke institucije, da zabrane izvođenje ovakvih tekstova, pa ako treba i ovaj koncert. Vrijeme je da bar pokušavamo djecu okretati pravim ili bar nekim normalnim vrijednostima, iako je nedavno ukazao na ovakve stvari i neću stati. Do nas je hoćemo li dopustiti da nas dalje rasturaju i da nam djeci puni mozak tekstovima o drogi, ku.vama i sl, jer šta sutra da očekujemo od te omladine?!”, poručio je u nastavku.

Za kraj je je pozvao i druge da reaguju kazavši da “ukoliko ih nadležni ne zaštite, morat će to učiniti sami”.

Podsjetimo, rasprave je izazvao i koncert Breskvice koji je održan u istom centru, a bio je namijenjen mladima. Lazić je i tada reagovao te citirao njene stihove u Skupštini Banje Luke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79