Političari u BiH ponašaju se po principu Instagrama: Blokiraj me, blokirat ću te

Blokiraj me, blokirat ću te. Fraza aktualna u današnje vrijeme, kad više niko ne zna kako će se formirati Vlada Federacije i hoće li taj entitet, nakon četvorogodišnjeg tehničkog mandata, dobiti novog premijera i ministre.

 

Svi gledaju u ulicu Emerika Bluma 1 i Christiana Schmidta da lupi šakom od stol. Ni na državnoj razini ne izgleda baš najbolje, već su počee zamjere jednih na račun drugih, prenosi N1.

 

Predsjednica FBiH Lidija Bradara kaže da su dogovorene aktivnosti kako da Nermin Nikšić bude mandatar za sastav nove Vlade FBiH. Postoji kaže parlamentarna većina i pustite me da radim svoj posao. Potpredsjednik FBiH Refik Lendo može da blokira proces imenovanja Vlade, a može sve da rješi i Visoki predstavnik u BiH.

 

Da li funkcioniše vlast na državnom nivou ? Oni bi rekli da funkcioniše. Današnja sjednica Vijeća ministara na kojoj je trebalo biti govora o budžetu je u jednom dijelu i prekinuta, kada je trebala da nam se obrati i predsjedavajuća Borjana Krišto, ali je ona otkazala to obraćanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79