Političari u Sarajevu će na sjednici Skupštine KS tražiti hitno zatvaranje kladionica

Na sutrašnjoj online hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, biće razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u ovom kantonu

Klub poslanika Demokratske fronte /DF/ u Skupštini Kantona Sarajevo zatražit će na sutrašnjoj sjednici od kantonalne Vlade i kantonalnog Kriznog štaba hitno zatvaranje kladionica.

Forto zatvorite kladionice!

Iz DF-a poručuju da ne postoji nijedan razlog da u okolnostima vanrednog stanja kladionice rade redovno, dok svi ostali moraju pridržavati restriktivnih mjera.

Na sutrašnjoj online hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, biće razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u ovom kantonu.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, izmjenama ovog zakona, koje je Vlada ponudila, omogućeno je da se isplati odšteta svim onima kojima se odlukom Vlade zabranjuje rad, odnosno ugostiteljima prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79