Političaru u Sarajevu izbušene sve gume na automobilu

Narod i Pravda Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje vandalski čin napada na privatnu imovinu, izražavajući svoju solidarnost sa kolegom Damirom Saračevićem, dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Stari Grad, navodi se u saopćenju NiP-a Stari Grad.

Kako su naveli iz starogradske organizacije NiP-a, Saračeviću su u noći sa 22. na 23. februara nožem i hotimično probušene sve gume na privatnom automobilu.

O svemu je obaviještena PU Stari Grad, izuzeti su snimci kamera sa okolnih objekata, te vjerujemo da će istraga rezultirati brzim pronalaskom počinilaca ovog napada – naveli su iz NiP-a Stari Grad.

Dodaju da je o ovom nedjelu obaviještena i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, s obzirom na to da je Saračević i američki državljanin.

Zahtijevamo da se počinioci što prije pronađu i u skladu sa zakonom najoštrije kazne. Narod i Pravda Stari Grad ostaje i dalje, bez obzira na sve eventualne pritiske, posvećena borbi protiv korupcije i kriminala u našem društvu i na tom putu nas neće ništa zaustaviti – zaključuju u saopćenju.

Damir Saračević
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79