Foto: BHRT
Politička borba za načelnika Općine Ilijaš: Dovadžija protiv Hodžića

Politička borba za načelnika Općine Ilijaš: Dovadžija protiv Hodžića


Predstojeći lokalni izbori u općini Ilijaš obećavaju burnu političku borbu između Nermina Hodžića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Amara Dovadžije iz Naroda i Pravde (NiP), koji će predstavljati stranke Trojke.

Kandidati i njihove pozicije

Amar Dovadžija, bivši direktor Studentskog centra Kantona Sarajevo, potvrdio je da su u toku pregovori između kantonalnih odbora NiP-a, SDP-a i Naše stranke kako bi upravo on bio kandidat Trojke na oktobarskim izborima.

“Nadam se da će tako i završiti te da ću ja biti ta opcija koja će predstavljati Trojku u Ilijašu”, izjavio je Dovadžija.

S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, Nermin Hodžić će biti kandidat SDA. Trenutno obnaša funkciju direktora JU Kulturno-sportskog centra i Radio Ilijaša. Njegova kandidatura izazvala je neslaganja unutar SDA, no čini se da će upravo on biti kandidat ove stranke za nadolazeće izbore.

Politički kontekst

Prošli lokalni izbori u Ilijašu bili su obilježeni brojnim kontroverzama. Amar Dovadžija, tada kandidat Četvorke, suočio se s optužbama za malverzacije u korist protukandidata Akifa Fazlića iz SDA. Rezultati izbora izazvali su proteste građana i peticiju za ponovno brojanje glasova, ali konačni rezultat je presudio u korist Fazlića, koji je pobijedio s razlikom od samo 46 glasova.

Pitanje za građane

Građani Ilijaša, kako se vi osjećate u vezi s predstojećim izborima? Da li podržavate domaće kandidate koji su već pokazali svoj angažman u lokalnoj zajednici, ili tražite promjene i nove ideje? Vaš glas može napraviti razliku, stoga razmislite o svojim prioritetima i podržite kandidata koji najbolje predstavlja vaše interese.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija