Poljak koji je povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći: Bole me noga, glava i grudni koš

Reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak razgovarala je u zagrebačkoj bolnici s jednim od Poljaka koji su povrijeđeni u teškoj saobraćajnoj nesreći, Romanom Vilenskim (Wilenski).

Vilenski je na upit kako se osjeća kazao kratko

Bole me… noga, glava i grudni koš. Manje-više sam u redu, općenito. Imam temperaturu.

U teškoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autocesti A4, između Varaždina i Zagreba, smrtno je stradalo 12 ljudi, a deseci su povrijeđeni.

Božinović je potvrdio kako je završen uviđaj na mjestu nesreće na autoputu A4, gdje u ranim jutarnjim satima sletio sa ceste autobus iz Poljske.

Autobus je odvezen na osigurano parking mjesto. Što se tiče stvari putnika, one su pohranjene u prostorijama PU varaždinske. Tamo će se te stvari izdavati osobama onako kako budu dolazili zahtjevi i od službenih institucija – rekao je.

U autobusu su bile 44 osobe (42 putnika i 2 vozača), na liječenju su 32 osobe, a 12 ih je smrtno stradalo – potvrdio je Božinović te je rekao kako će nastojati iskomunicirati nove vijesti kako budu dolazile.

Nažalost, jedna od najvećih tragedija. Policija pruža punu podršku, i tokom uviđaja i tokom dokaznih radnji. Još jedna potvrda kolika je opasnost u prometu. Policiji ne preostaje drugo nego da i dalje nastavljamo s pojačanim aktivnostima – rekao je glavni direktor policije Nikola Milina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79